Wilhelminaplein 4, Leeuwarden

€ 325.000 / k.k.
verkocht

877

Woningnr

100 m2

Woonopp

2

Slaapkamers

1

Badkamer

Omschrijving

Prachtig en uniek gelegen hoek appartement van ruim 100 m2 op een van de mooiste woonlocaties in Leeuwarden. In het bruisende hart van de stad, op de 1e verdieping van een luxe en comfortabel appartementencomplex.
Alle benodigde voorzieningen als winkels, trein- en busstation, musea, theater en restaurants bevinden zich op loopafstand. Door de mooie ligging, het balkon en de vele ramen met franse balkons geniet u hier van veel daglicht en een prachtig, weids uitzicht over Wilhelminaplein en Ruiterskwartier. Het is echter niet alleen mooi maar ook comfortabel wonen in dit appartement. Door de per ruimte instelbare vloerverwarming kunt u zelf regelen hoe warm het in elke ruimte is. De gebalanceerde ventilatie zorgt voor een energiezuinige, tochtvrije toevoer van frisse lucht in de woning. Daarnaast is er in elke ruimte de mogelijkheid voor natuurlijke ventilatie, ofwel ‘ouderwets luchten’ middels een raam of deur. Hierdoor heerst er altijd een behaaglijk klimaat in de woning.

Indeling van de woning:
– woonkamer met open keuken van ruim 50 m2
– twee slaapkamers van ca. 19 en 13 m2
– badkamer met ruime inloopdouche en dubbele wastafel
– separaat toilet met fonteintje
– twee inpandige bergingen
Daarnaast een per lift bereikbare berging van 7,5 m2 in het gezamenlijke souterrain.

Aanvullende technische informatie:
Elke verblijfsruimte heeft een regelbare vloerverwarming. De temperatuur daarin wordt tevens weersafhankelijk voorgeregeld. Dit betekent dat naast de ruimtethermostaat, ook een buitenvoeler de buitentemperatuur meet. Aan de hand hiervan wordt vanuit de ketel de juiste watertemperatuur ingesteld. De watertemperatuur varieert dus, afhankelijk van de gewenste temperatuur en de buitentemperatuur. Deze weersafhankelijke regeling bespaart heel wat energie.
Gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning
Alle appartementenzijn voorzien van gebalanceerde ventilatie. Daarbij vindt de afvoer van oude lucht plaats zoals bij gewone mechanische ventilatie. De aanvoer vindt echter niet plaats door roosters of ramen maar door een tweede door de ventilatie-unit aangedreven buizenstelsel naar het dak. De warmte die zich in de afvoerlucht bevindt wordt in koude periodes grotendeels teruggewonnen door middel van een zogenaamd warmte-terugwin-blok in de ventilatie-unit. Deze warmte wordt aan de aangevoerde lucht toegevoegd. Er wordt geen oude lucht de woning terug ingeblazen.
Om nog meer comfort te bieden ligt de maximale ventilatiehoeveelheid in het appartement ruim boven de wettelijke eis.
Hang- en sluitwerk voor hoge inbraakveiligheid
Uw appartement bevindt zich op hoogte. Desondanks voldoet al het hang-en sluitwerk aan buitenkozijnen, -ramen, -deuren (waar nodig) aan:
– Weerstandsklasse 2 (NEN 5096+w02) – BUVA No Risk advies- en keuzebestek hang- en sluitwerk, voor inbraakwerende gevelelementen W2 – Politiekeurmerk veilig wonen
Extra akoestische voorzieningen
In het ontwerp is bijzondere aandacht besteedt aan het voorkomen van lucht- en contactgeluiden tussen de appartementen onderling, tussen de winkels en de appartementen, tussen buiten en binnen én binnen het appartement zelf. Dit heeft geleid tot het toepassen van:
– Zwevende dekvloeren – Dikkere/ zwaardere vloeren en wanden – Roosterloze gevels in combinatie met het gekozen ventilatiesysteem – Voorzetwanden waar nodig – Goede kierdichting in gevelopeningen – Isolerend dubbel glas met een verhoogde isolatiewaarde type HR++
Zwevende dekvloeren
Boven op de constructieve vloer is een tweede vloer gelegd. Hiertussen zit een 30 mm dikke isolatielaag en langs de randen ligt een 8-10 mm kantstrook. Daardoor zweeft de vloer en zijn loopgeluiden naar de buren aan alle zijden, nauwelijks hoorbaar.
U mag dan ook een harde afwerking naar wens toepassen, zolang deze maar niet rechtstreeks contact maakt met de muur of dikker is dan 20 mm.
Warmtewerende beglazing in de zuidgevels
Alle ramen aan de zuidzijde van de appartementen zijn voorzien van warmtewerende beglazing. Dit betekent veel zonlicht maar weinig zonnewarmte. Ten opzichte van gewoon glas wordt de zonneenergie met 70 % gereduceerd.

Adres

Adres: Wilhelminaplein 4, Leeuwarden
 • Land: Nederland
 • Provincie: Friesland
 • Plaats Leeuwarden
 • Postcode: 8911 BS
Openen in Google Maps
 • Woningnr 877
 • Vraagprijs € 325.000 / k.k.
 • Type woning Appartement
 • Status verkocht
 • Aantal kamers 3
 • Slaapkamers 2
 • Badkamers 1
 • Bouwjaar 2011
 • Woonopp 100 m2

Walk Score