Wilhelminaplein 40, Leeuwarden

€ 255.000 / k.k.
verkocht

1404

Woningnr

87 m2

Woonopp

2

Slaapkamers

1

Badkamer

Omschrijving

Sfeervol en rustig gelegen appartement met vanuit alle kamers prachtig uitzicht op de tegenoverliggende binnentuin. Dit luxe en comfortabele appartement van ruim 85 m2 groot is ruim en licht door de grote hoeveelheid ramen en (Franse) balkons. De ingang van het complex bevindt zich aan het Wilhelminaplein, het appartement zelf aan de Ruiterskwartier zijde.
Deze woning biedt een zeer royale woonkamer met halfopen keuken, 2 slaapkamers van ca. 11 en 6 m2 , een badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel, een toilet en twee bergingen. Daarnaast nog een per lift bereikbare berging van bijna 8 m2 in het souterrain.

Unieke ligging
In het bruisend hart van Leeuwarden is het comfortabel en inspirerend wonen. Kunst, cultuur, winkels, horeca, openbaar vervoer: zodra u de deur uitgaat is dat alles op zeer korte loopafstand voorhanden.
Regelbare vloerverwarming per verblijfsruimte
Elke verblijfsruimte heeft een regelbare vloerverwarming. De temperatuur daarin wordt tevens weersafhankelijk voorgeregeld. Dit betekent dat naast de ruimtethermostaat, ook een buitenvoeler de buitentemperatuur meet. Aan de hand hiervan wordt vanuit de ketel de juiste watertemperatuur ingesteld. De watertemperatuur varieert dus, afhankelijk van de gewenste temperatuur en de buitentemperatuur. Deze weersafhankelijke regeling bespaart heel wat energie.
Gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning
Alle appartementenzijn voorzien van gebalanceerde ventilatie. Daarbij vindt de afvoer van oude lucht plaats zoals bij gewone mechanische ventilatie. De aanvoer vindt echter niet plaats door roosters of ramen maar door een tweede door de ventilatie-unit aangedreven buizenstelsel naar het dak. De warmte die zich in de afvoerlucht bevindt wordt in koude periodes grotendeels teruggewonnen door middel van een zogenaamd warmte-terugwin-blok in de ventilatie-unit. Deze warmte wordt aan de aangevoerde lucht toegevoegd. Er wordt geen oude lucht de woning terug ingeblazen.
Voordelen van gebalanceerde ventilatie:
– Frisse lucht in de woning – Een aanzienlijke energiebesparing – Geen tocht – Een behaaglijk klimaat in de woning
Om nog meer comfort te bieden ligt de maximale ventilatiehoeveelheid in de appartementen ruim boven de wettelijke eis. Daarnaast is er in elke ruimte de mogelijkheid voor natuurlijke ventilatie, ofwel ‘ouderwets luchten’ middels een raam of deur.
Hang- en sluitwerk voor hoge inbraakveiligheid
Uw appartement bevindt zich op hoogte. Desondanks voldoet al het hang-en sluitwerk aan buitenkozijnen, -ramen, -deuren (waar nodig) aan:
– Weerstandsklasse 2 (NEN 5096+w02) – BUVA No Risk advies- en keuzebestek hang- en sluitwerk, voor inbraakwerende gevelelementen W2 – Politiekeurmerk veilig wonen

Extra akoestische voorzieningen
In het ontwerp is bijzondere aandacht besteedt aan het voorkomen van lucht- en contactgeluiden tussen de appartementen onderling, tussen de winkels en de appartementen, tussen buiten en binnen én binnen het appartement zelf. Dit heeft geleid tot het toepassen van:
– Zwevende dekvloeren – Dikkere/ zwaardere vloeren en wanden – Roosterloze gevels in combinatie met het gekozen ventilatiesysteem – Voorzetwanden waar nodig – Goede kierdichting in gevelopeningen – Isolerend dubbel glas met een verhoogde isolatiewaarde type HR++
Zwevende dekvloeren
Boven op de constructieve vloer is een tweede vloer gelegd. Hiertussen zit een 30 mm dikke isolatielaag en langs de randen ligt een 8-10 mm kantstrook. Daardoor zweeft de vloer en zijn loopgeluiden naar de buren aan alle zijden, nauwelijks hoorbaar.
U mag dan ook een harde afwerking naar wens toepassen, zolang deze maar niet rechtstreeks contact maakt met de muur of dikker is dan 20 mm.

Adres

Adres: Wilhelminaplein 40, Leeuwarden
 • Land: Nederland
 • Provincie: Friesland
 • Plaats Leeuwarden
 • Postcode: 8911 BS
Openen in Google Maps
 • Woningnr 1404
 • Vraagprijs € 255.000 / k.k.
 • Type woning Appartement
 • Status verkocht
 • Aantal kamers 3
 • Slaapkamers 2
 • Badkamers 1
 • Bouwjaar 2011
 • Woonopp 87 m2

Walk Score